Het is een bijzondere week voor Caro Emerald. Tijdens X Factor morgen maakt de zangeres haar terugkeer na een stembandoperatie. „De dokter vindt dat mijn stembanden er weer geweldig uitzien”, vertelt de 30-jarige zangeres, na een maandenlange verplichte stemrust.

„De klank is een stuk voller dan eerst. Nog steeds ben ik hard aan het trainen om de stemconditie weer op het oude niveau te krijgen, zodat ik straks weer volledige optredens kan doen. Ik heb wekelijks zanglessen en logopedie. Daarnaast doe ik elke dag minstens een half uur oefeningen", vertelt Caro in De Telegraaf.

„Ik ben een enorme geluksvogel. Ik heb het idee dat ik vanaf mijn debuutsingle Back it up in juli 2009, alleen maar in de lift zit, die ook nog eens steeds hoger en hoger gaat. Fantastisch vond ik bijvoorbeeld de optredens in de Heineken Music Hall, waarvan een dvd is. En nu is mijn debuutalbum in de Britse album top tien binnengekomen.”

Door het succes durft ze ook haar wildste dromen hardop uit te spreken. „Ik wil graag zingen met de Amerikaanse Tony Bennett of Britse Robbie Williams of Adele. Dat lijkt me echt geweldig! Maar ik heb tegelijkertijd het idee dat ik pas net begin. Ik wil heel graag een solide carrière opbouwen in het buitenland, zodat ik regelmatig kan gaan toeuren.” Grinnikt: „Ja, eerst Europa. Later gaan we misschien nog wel verder denken.”

Verklapt: „We zijn bezig met een tweede album. Welke kant dat opgaat? Er zijn zo veel muziekstijlen die ik wil aftasten. Verder wil ik simpelweg nog veel beter leren zingen en performen! Ik ben voor mijn gevoel echt nog een groentje!”