Caro Emerald heeft het moeilijk met de hoge verwachtingen voor haar tweede cd. "Ik ben altijd al heel gevoelig voor andermans verwachtingen", vertelt de zangeres aan het AD. "Daarbij zijn die van mij altijd al vrij onredelijk hoog. Ik ben een ultieme perfectionist, kan van één valse noot uit mijn doen raken."

Emerald, die vrijdag de plaat The Shocking Miss Emerald uitbrengt, denkt er weleens aan dat haar nieuwe cd minder succesvol wordt. "Ik raak daar hopelijk niet van uit het lood. Ik vind oprecht dat wat ik persoonlijk waard ben, niet afhangt van succes in de muziek."

De 32-jarige zangeres vindt dat ze is gegroeid sinds haar eerste album, dat internationaal goed scoorde. Als mens zegt ze niet veranderd te zijn. "Ik ben nog steeds dat meisje dat graag wil zingen, maar word nu gewogen alsof ik een ster van het formaat Madonna ben. Ik vind dat niet helemaal eerlijk."

Emerald voelt veel druk, hoewel ze zichzelf nog beschouwt als een nieuwkomer. "Ik kan veel harder vallen dan de eerste keer, ben de charme van die leuke debutante kwijtgeraakt."