Caro Emerald wil de komst van kinderen niet plannen. Mocht ze ‘per ongeluk’ een drieling krijgen, vindt de zangeres dat naar eigen zeggen geweldig. "Een lekker onsamenhangend en rommelig gezin", fantaseert Caro in het AD.

De 30-jarige Amsterdamse ziet zichzelf in de toekomst als moeder, maar wil niet plannen. "Ik zou het vreselijk onromantisch vinden er via tijdschema’s over na te denken. Zo van: twee jaar na de eerste komt de tweede."

Caro Emerald, die werd geboren als Caroline van der Leeuw, droomde altijd van twee kinderen. "Nu denk ik: begin rustig met eentje en zie dan eens verder. Stel je eens voor dat het nu gebeurt: hoe los ik dat op? Aan de andere kant: het moet gewoon te combineren zijn met m’n werk."

Van der Leeuw vertelt dat al haar dromen zijn uitgekomen. Ze noemt haar leven een dubbelleven en geniet daarvan. "Met make-up ben ik ineens Caro Emerald. Ik vind het onderscheid heel fijn. Ik moet er niet aan denken in een volle apotheek te horen roepen: de pillen voor Emerald."

Ook Van der Leeuws vriend is inmiddels gewend aan alle aandacht voor de zangeres. "Hij gaat goed om met alle aandacht voor mij, maar ik houd hem buiten de media. Hij houdt op z’n werk ook geheim dat hij mijn vriend is."

Hoewel al haar dromen zijn uitgekomen, heeft Caro wel een wens voor 2012. De zangeres wil meer balans in haar leven. "Niet dat ik voortaan thuis wil blijven, maar de grilligheid mag wel uit m’n schema. Niet meer rennen en vliegen, maar weloverwogen pieken en meer rustmomenten inlassen."