Charly Luske heeft in de strijd der titanen van The Voice of Holland het onderspit moeten delven. Ook Niels, Sharon, en Wouter hebben de eindstrijd niet gehaald.

De grote favoriet is geveld. Zo luidt de conclusie van de zenuwslopende strijd in de halve finale van The Voice of Holland. Nick en Simon hadden samen de loodzware taak om een van de favorieten naar huis te sturen. De twee zangers waren het dan ook niet unaniem met elkaar eens. Charly, die de loodzware favorietenrol goed uitvoerde, kreeg meer punten van het Volendamse duo, maar het publiek koos ruimschoots voor ‘underdog’ Chris.

Coach Angela Groothuizen mocht het spits afbijten voor de laatste keer en gaf 55 punten aan Erwin en 45 aan Niels. Het publiek was het daar duidelijk mee eens, met als resultaat dat de spontane Erwin de finale van TVOH boven alle verwachting heeft gehaald ten koste van de ervaren Niels.

In de groep van Marco Borsato ging de voorkeur van zowel de coach als het publiek uit naar Iris, die Sharon op grote afstand hield.

Van Velzen had het duidelijk moeilijker. Daar waren lolbroek Paul Turner, die vlinders in zijn broek had, en leraar Wouter enorm aan elkaar gewaagd. De Britse entertainer kreeg 49 punten van zijn coach maar het publiek had andere plannen. Met een verschil van slechts twee punten, en boegeroep van de tribunes, verliet Wouter alsnog het waanzinnige podium.

In de halve finale ging de strijd tussen de laatste acht deelnemers. Voor team Marco Borsato waren Sharon Doorson en Iris Kroes in de race. Verder namen Erwin Nyhoff en Niels Geusebroek (team Angela Groothuizen), Paul Turner en Wouter Vink (team Roel van Velzen) en Charly Luske en Chris Hordijk (team Nick & Simon) het tegen elkaar op.