Clown Bassie is niet welkom in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Morgen zou hij een bezoek willen brengen aan de kinderafdeling van het ziekenhuis. Maar de VU heeft laten weten dat dat niet kan omdat er een personeelstekort is.

Het bezoek van Bassie is een gebaar van de kermisexploitanten die op de De Boelelaan staan, om de hoek van het ziekenhuis. Daar is de clown zaterdagmiddag op bezoek. Daarna wil hij door naar de VU.

Ondernemer Jan Stuy is zwaar teleurgesteld. „De knuffelberen om uit te delen, liggen hier al klaar”, zegt hij. „Misschien kan ik de VU weinig kwalijk nemen, maar eigenlijk ben ik boos dat iets grandioos aan de kinderen voorbijgaat omdat er te weinig personeel is. Ook Bassie is zeer teleurgesteld. Het zou gewoon een uurtje gezellig moeten worden.”

Volgens een woordvoerder van het Amsterdamse ziekenhuis moet er sprake zijn van een misverstand. „We hebben inderdaad een personeelstekort. Maar voor dit soort zaken staan we natuurlijk altijd open en moet een oplossing te vinden zijn ”, zegt hij. „Maar de man die er over gaat, is er vandaag pas weer. Ik ga ervan uit dat we dit dan kunnen oplossen.”

Clown Bassie boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf