Corry Konings beleeft een speciale periode in haar leven: zij opende afgelopen weekeinde een tapasrestaurant in het Spaanse plaatsje Benalmádena. Toch ontbreekt er iets aan de vreugde en dat is de aanwezigheid van haar moeder, vertelt de Nederlandse zangeres dinsdag in De Telegraaf. De moeder van Konings overleed drie jaar geleden op 73-jarige leeftijd. "Ik wilde dat zij kon zien hoe goed het met mij gaat."
Evenmin als haar dochters nieuwe baan als restauranteigenares maakt de moeder van Konings volgend jaar haar veertigjarige jubileum als zangeres mee. Dat is moeilijk voor de 56-jarige zangeres. "Wat mis ik haar. Dat zal tijdens mijn jubileum niet anders zijn", vertelt Konings, die vorig jaar naar Spanje emigreerde.

Konings wilde Nederland eigenlijk al eerder verlaten, maar bleef voor haar moeder. "Telkens zei ze: ‘joh, ga toch naar Spanje als je daar gelukkig kunt worden’. Toen ze was overleden, hield niets me in Nederland nog tegen."

Hoewel haar moeder dit weekeinde niet bij de opening van het restaurant kon zijn, weet Konings dat het goed zit. "Mijn moeder was al heel trots op wat ik heb bereikt."

                                       Corry Konings boekt u bij Twilight Entertainment