Danny de Munk is tot ’inkeer’ gekomen. „Ik ben weer terug bij dat kleine Amsterdamse schoffie dat ik was toen ik 26 jaar geleden Ciske werd”, zegt de 39-jarige zanger. „Hoe ouder ik word, hoe sentimenteler ik ben. Ik wilde terug naar mijn wortels. Het accentloze Nederlands dat ik sprak, heb ik overboord gekieperd. Ik acteer alleen nog maar als ik op de planken sta.”

„Laatst zat ik in de kleedkamer met Henk Poort, Peter Beense en Koos Alberts. Alle drie Amsterdammers in hart en nieren. De ene na de andere kwajongensgrap vloog door de kamer. Ik zat te genieten. Daar hou ik van, zo bén ik. Ik was erg benieuwd hoe het publiek het zou vinden als ik niet langer die gepolijste jongen zou zijn. Maar mijn album Hart en Ziel is goud geworden. Daarmee geven ze mij het signaal dat ze me accepteren zoals ik ben.”

„Eigenlijk ben ik begonnen aan het derde boek van mijn leven”, zegt de 39-jarige zanger. „Als jonge puber werd ik Ciske de Rat. Daarna heb ik me als musicalster ontwikkeld en nu ben ik weer terug bij mezelf. Het Amsterdamse accent dat ik thuis wel had, maar buiten de deur niet gebruikte, is weer helemaal terug en dat blijft ook zo.”

„Dat komt eigenlijk door Ciske de Musical waarin ik afwisselend met Jorge Verkroost en zanger Quincy de volwassen Ciske speel. Toen ik opnieuw in zijn huid kroop, besefte ik pas hoe fijn ik het vond om die Amsterdamse kant van mezelf weer te laten zien.”

Danny de Munk boeken voor een optreden? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.