Danny de Munk maakt zijn presentatiedebuut met The Sing-Off. De zangshow is vanaf het voorjaar te zien bij SBS 6. Hij vertelt: "In Amerika keken er wekelijks tien miljoen mensen naar. Ik moet eerlijk zeggen, toen ik het hoorde dacht ik ’een talentenjacht, daar gaan we weer!’ Maar ik ben bijna van mijn stoel gevallen toen ik de dvd’s van het programma zag."

Danny legt uit: ”Er is geen instrument of orkest. Het zijn zanggroepen met daarin menselijke jukeboxen. Iemand doet percussie, drum, synthesizergeluiden, eerste, tweede, derde stem… Dat maakt het heel uniek. Wij zijn gewend, en dan steek ik als zanger ook mijn hand in eigen boezem, dat iemand een liedje gaat zingen en that’s it."

De zanger gaat het nieuwe avontuur aan samen met presentatrice Tooske Ragas (36). De show wordt in het weekeinde uitgezonden. Danny: "Tooske doet vooral het studiowerk, ik ben een soort lopende babbelbox, ga het traject in met de deelnemers. De lat ligt hoog, er komen ook geen gekken voorbij zeg maar. Zo van ’ik doe een jukebox na."

Danny: "Ik ben nu veertig en weet waar mijn krachten liggen. Maar het is evengoed heel spannend, presenteren is een vak. Ik merk aan SBS dat ze in me willen investeren, langzaamaan op weg naar een eigen programma."

Hij is zich nu voornamelijk aan het voorbereiden op zijn deelname aan Sterren dansen op het IJs. ”Ik ben met mijn grappen en grollen aanwezig. Andere deelnemers vragen ook ’wanneer is Danny aan het trainen, dan is het gezellig’. Ja, vooral het lachen gaat me aardig af. Ik ben wel al heel hard op mijn hoofd gevallen. Zag de sterretjes dansen op het ijs. Er zitten risico’s aan vast, ik word ook wat ouder. Maar ik ben strijdvaardig."

Danny heeft ook profijt van zijn schaatsavontuur. Lacht: "Ik ben aan het afvallen, dat hoor ik ook van mijn kinderen Bo en Davy. Dat mocht ook wel, want na de feestdagen was ik net een rollade op het ijs…"

Danny de Munk boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

bron:telegraaf