Danny de Munk (41) vindt het niet eerlijk dat hij niet zijn mening zou mogen geven over de kwaliteit van een tv-programma.

De kritiek die hij kreeg dat hij zijn opmerkingen beter in vakkringen had kunnen doen omdat hij het grote publiek als musicalman anders weg zou kunnen jagen van de show, vindt hij onterecht: „Vrijheid is een groot goed. Ik sta oprecht in het leven. Maar ik wil er verder geen woorden meer aan vuil maken.”

Een poll op onze site eindigde ook in het voordeel van de vrijheid van meningsuiting. 85 Procent van het Nederlands publiek vond dat Danny gewoon zijn mening had mogen verkondigen op Twitter.

Wat in het verkeerde keelgat van RTL4 was geschoten, was dat Danny’s tweets leken te insinueren dat het programma doorgestoken kaart zou zijn.

RTL: „Er zit gewoon een notaris op. Er is niets met het programma aan de hand.” Dat de kwaliteit in de afgelopen show tegenviel, zou volgens RTL toeval geweest kunnen zijn. „De kandidaten hebben allemaal les in dans en zang. Dat het dan een keer minder gaat, dat kan aan de zenuwen liggen. Tijdens de repetities wordt er nu top gepresteerd. Ik kan alleen maar zeggen ’kijk aanstaande zondag’.”