Danny de Munk zal in juli stoppen met zijn rol als Cis de Man in de musical Ciske de Rat. Hij wil zich volledig toeleggen op de tournee die hij gaat maken voor stichting De Zonnebloem.

Vanaf 22 maart, als de musical Amsterdam verlaat, zal Danny al minder te zien zijn. Danny: „Ik vind dat het publiek er recht op heeft om te weten dat ik ga stoppen met Ciske.”

Danny’s rol zal na zijn vertrek in juli volledig worden overgenomen door Jorge Verkroost en de Amsterdamse zanger Quincy. „Zij zijn beiden ontzettend goed”, vertelt Danny. „Maar ik vind het, voor iedereen die nog een kaartje wil kopen, belangrijk om naar buiten te brengen dat ik vanaf maart minder op het podium te zien ben. Ik wil dat iedereen weet hoe het zit en dat er niet wordt gezegd dat ik ziek ben.”

Pasgeleden werd bekend dat Ciske de Rat wegens groot succes met zes maanden is verlengd tot de zomer. Danny: „Er zijn zelfs plannen om daarna nog door te gaan, maar dan ben ik er helaas niet meer bij. Het is een bewuste keuze geweest om te stoppen. De komende maanden wordt het minder Ciske, meer stichting De Zonnebloem en mijn eigen optredens als levensliedvertolker natuurlijk.”

Danny de Munk boekt u bij Twilight Entertainment