Als we de bladen mogen geloven daten onze sterren er lustig op los. Het Gooise matras is al jaren een favoriet onderwerp. Aan praktijkervaring dus geen gebrek, maar welke tips zijn nu echt succesvol gebleken? De BN’ers weten raad.

Volgens actrice Isa Hoes begint een succesvolle date bij jezelf. "Als je jezelf leuk vindt, kan een ander je ook leuk vinden. Het begint bij zelfliefde en zelfwaardering." Gerard Joling benadert succes in het daten iets praktischer. "Zorg in ieder geval dat je een goede odeur hebt onder je armen, zowel de mannen als de vrouwen."

Zangeres Fleur van meidengroep Kus wil haar tactieken ook best delen met het publiek. "Zorg dat je zien en gezien wordt. Leuk en gezellig langslopen en dan nummers vangen." Haar methode bleek in het verleden zeer succesvol. Ze sloeg Jan Smit voor een avondje aan de haak, terwijl hij nog samen was met haar vriendin Yolanthe.

Volgens Wilma Nanninga kan het twee kanten op. "Of je gaat voor het goede decolleté. Dan ga je in de vrouwelijke verleidingsstand. Of je gaat voor de coltrui en dan een intellectueel gesprek voeren." Schrijfster Heleen van Royen geeft tenslotte nog een onmisbaar advies. "Als je thuisblijft, gebeurt er niets." Cliché maar waar.