Natasja en Rene Froger zijn veranderd door hun armoedige vijf weken. „Wat je vroeger vanzelfsprekend vond”, zegt de zanger, die ster is in kijkcijferhit Effe Geen Cent Te Makken, „dat wordt nu bijzonder. Een pilsje aan de keukentafel. Ik noem maar wat.” Natasja lacht: „Ik ben heel kwaad geweest om een verkeersbon die je normaal gewoon op de stapel betalen legt…” Natasja en Rene kregen heel bekend Nederland om. Van Linda de Mol tot Herman den Blijker, van Edwin Evers tot Bettina Koeman. Ze gaan allemaal actie voeren.

Rene krabt in zijn krullenbol: „Ik sliep nauwelijks in dat huis omdat het zo gehorig was. Maar ik heb het wel heel gezellig gehad en ik heb veel geleerd. Dat er in Nederland echte armoede bestaat bijvoorbeeld. Dat eigen schuld, dikke bult zelden opgaat. En dat we er met z’n allen wat aan kunnen doen. Een geweldig doel in eigen land dus.”

Rene werd geestelijk vader van een heuse tv-inzamelactie Echt geen Cent te Makken over tien dagen bij RTL 4. „We hebben werkelijk iedereen voor die show kunnen mobiliseren. Linda de Mol presenteert hem. Char veilt de komende dagen een reading, Herman den Blijker lekker eten, Paul de Leeuw, Jeroen van der Boom en ik duetten, trainer Bert van Marwijk een echte voetbaltraining en ga zo maar door. Het is echt een happening geworden.”

Rene Froger boekt u bij Twilight Entertainment

Bron:Telegraaf