De Ober’ is de titel van de eerste single van het nieuwe jaar van Helemaal Hollands. De single werd geschreven door Jan Smit, Simon Keizer en Kees Tol voor hun gelegenheidsact ‘Magical Trio’, waarmee ze het afgelopen jaar weer deelnamen aan het jaarlijkse Volendammer Kermishit festival. ‘De Ober’ werd dé hit van de Volendammer Kermis. Nu brengt Helemaal Hollands het nummer landelijk uit. De verwachting is dat ‘De Ober’ de feesthit van 2010 wordt!

Carlo en Leo (Helemaal Hollands) hoorden het nummer voor het eerst in het programma ‘De Zomer Voorbij’, waarin Simon, Kees en Jan het liedje repeteerden voor hun deelname aan het Kermishit festival. De tekst en melodie van het liedje sprak hen zo aan dat ze de stoute schoenen aantrokken en informeerden naar de mogelijkheid of zij het nummer landelijk konden uitbrengen. Aangezien ‘Magical Trio’ een gelegenheidsact is, alleen actief tijdens de Volendamse Kermis, en dus niet officieel nummers uitbrengt hadden Simon, Kees en Jan er dan ook geen problemen mee dat Helemaal Hollands het nummer wilde uitbrengen.  
Simon Keizer over de landelijke release van ‘De Ober’; “Ik vind het te gek dat een nummer, dat we als dorpsgrapje hebben gemaakt en dat eigenlijk niet bedoeld is voor de wereld buiten Volendam, nu door Helemaal Hollands wordt uitgebracht. We staan dan ook volledig achter ‘De Ober’ door Helemaal Hollands en we hopen dat Carlo en Leo hier een grote hit mee zullen scoren”

Morgenavond zal Helemaal Hollands voor het eerst hun single live te gehore brengen tijdens het Giga Piraten Festival in Gelredome te Arnhem. Een spannend moment voor Carlo en Leo aangezien meer dan 30.000 mensen de single voor het eerst zullen horen! Tijdens dit optreden wordt ook een gedeelte van de clip bij het nummer opgenomen die eveneens vanaf 1 januari te zien is.

Al 10 jaar lang reizen Carlo en Leo als duo door heel Nederland. Eerst onder de naam Move-It en sinds 2005 als Helemaal Hollands. Gekenmerkt door hun kleurrijke jasjes en wervelde shows krijgen ze elke grote zaal of discotheek aan het feesten! Het eerste grote succes werd in 2002 geboekt met de megahit ‘I Save The Day’. In 2005 besluiten Carlo en Leo terug te gaan naar waar ze ooit solo mee begonnen: het Nederlandse lied. Zonder enige verwachting lanceerden ze de single ‘Ik zag de lente in je ogen’, dit nummer zette hen wederom op de kaart en stond wekenlang hoog in alle hitlijsten. Nog steeds zijn Carlo en Leo een veel geboekte act die probeert heel Nederland te laten genieten van hun Helemaal Hollands meezingfeest!

Helemaal Hollands Boeken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.