De Sjonnies hebben na zeventien jaar besloten om uit elkaar te gaan. Ronnie Ruysdael en zijn zonen Friso en Konstantijn gaan ieder hun eigen weg. Ronnie start een solocarrière, Konstantijn begint een productiebedrijf en Friso wil De Sjonnies nieuw leven inblazen. Het trio treedt in de huidige samenstelling nog op tot en met volgend jaar december.
Zanger Ronnie is verdrietig dat hij zijn zonen moet loslaten, maar volgens hem begon ook het leeftijdsverschil op te spelen. "Je kunt wel spreken van een generatiekloof", legt de zanger uit. "Friso is toch een jonge hond en wil onze liedjes steeds maar hipper maken. Persoonlijk houd ik het liever bij het gezellige meezingrepertoire van de afgelopen jaren. Daarom ga ik lekker in mijn eentje op de oude voet verder en zoekt Friso vers bloed."

Ronnie, Friso en Konstantijn scoorden in 1995 hun eerste toptienhit met de single ‘Dans je de hele nacht met mij’. In de jaren daarna deden ze dat succes nog eens dunnetjes over met hits als ‘Blauw van de sangria’, ‘Zwemmen zonder slip’ en ‘Roos in je blonde haren’. Vorig jaar november verscheen hun laatste album ‘Tieteloos’.

Op 13 december starten De Sjonnies weer met hun jaarlijkse kerstshows op diverse locaties in het land.

De Sjonnies boekt u bij Twilight Entertainment