De Stoopjes bekend van hun YouTube hit "De Achtbaan " zijn nu ook te boeken voor optredens in het land.

De clip van De Achtbaan is verrassend genoeg niet opgenomen in een pretpark, maar in een speeltuin. Op YouTube is het nummer meer dan 24.000 keer bekeken en dat aantal stijgt snel.

"Ze verwerken het in De Achtbaan, maar ze bedoelen natuurlijk ‘wat als de zon nooit meer opkomt, wat als de zuurstof er niet meer is’. Er ligt een enorme diepe laag verborgen in de tekst", reageren collega-artiesten Nick en Simon met een knipoog.

"Het gaat in een keer heel erg vlug", vertelt Harold Stoop. "We zijn jaren geleden begonnen in een wijkgebouw hier in Geldrop. Drie jaar geleden hebben we een nummertje opgenomen, De Achtbaan. Dat is eigenlijk nooit wat geworden, maar nu krijgen we in de afgelopen drie weken op YouTube opeens duizenden hits".

De Stoopjes treden ook op. De laatste tijd gebeurt dat iets vaker. Ook de bekendheid begint te komen, zo zegt Annelies Stoop. "Hier in Geldrop zeggen mensen bij de winkel wel eens dat ze ons kennen van De Achtbaan en dat is gewoon lachen."

De zang van het duo klinkt niet altijd even zuiver, hoewel Annelies dat wel mee vindt vallen. Harold is iets eerlijker, maar ziet geen problemen. "Wij brengen de gezelligheid en doen zelf gezellig mee. Daarom accepteren de mensen dat en vinden ze het gezellig. En dat is het belangrijkste."

Annelies en Harold Stoop zijn zelf fan van André Hazes, Sterren.nl en vooral van Frans Bauer. Hun motto is "Gewoon jezelf zijn en al ben je zo bekend ga niet langs je schoenen lopen", zo staat op hun Hyves.

Op Twitter wordt de vergelijking gelegd tussen het duo uit Geldrop en Zanger Rinus, die in 2009 met zijn ‘Hey Marlous (wil met je onder de douche)’ een culthit werd op internet. Daarnaast eindigde hij op de zevende plek in de Single Top 100.