Dean Saunders (31) en zijn vriendin Jamie Faber (27) zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje.

Ik ben de oudste thuis, maar met het stichten van een gezin, ben ik de laatste”, zegt de aanstaande vader trots. „Mijn broers Ben en Jamie hebben allebei een kind van vier. En nu gaat het eindelijk voor ons ook gebeuren. Al leek het er in het begin van de zwangerschap even op dat het niet zo was…”

Ze durfden het eerst nauwelijks te geloven, Dean Saunders en zijn vriendin Jamie Faber. Een kindje op komst. En nu écht. Vanwege onrustige cellen in haar baarmoeder werd Jamie vanaf het begin extra in de gaten gehouden. „Daarom kreeg ik al vroeg in mijn zwangerschap de eerste echo”, vertelt ze. „Maar daarop dachten de specialisten een leeg eizakje te zien, een zogeheten ’windei’. En omdat bij de tweede echo diezelfde diagnose werd gesteld, moest ik een afspraak maken om het weg te laten halen. Maar vlak voor de ingreep zagen ze dat er tóch een hartje klopte.”

„En meteen daarna gingen bij mij de radertjes draaien. Want omdat we dachten dat het een windeitje was, heb ik mijn voeding verder niet meer in de gaten gehouden en bijvoorbeeld sushi, dat ik zo graag lust, gegeten. Maar rauwe vis wordt ten zeerste afgeraden voor zwangere vrouwen. Ook had ik geen foliumzuur in huis. Als een gek ben ik vitaminerijk en verantwoord gaan eten en meteen heb ik foliumzuur gehaald. Ik hoopte heel erg dat ons kindje gezond zou zijn.”