Fans van Nielson hebben er even op moeten wachten, maar volgend jaar is het zover. Op vrijdag 7 maart ligt het eerste album van de zanger in de winkels. "Ik heb de tijd genomen om het precies zo te maken zoals ik in mijn hoofd had", vertelt de zanger, die vorig jaar doorbrak dankzij het tv-programma De Beste Singer-songwriter van Nederland.

"Je krijgt maar een kans voor het maken van een debuutalbum en ik heb die kans gepakt", legt Nielson uit in een verklaring. De 23-jarige Niels Littooij, die op het podium staat als Nielson, schreef alle nummers voor Zo van Ah Yeah zelf en is een van de producenten van de plaat. "Ik hoop dat je vooral kunt horen hoeveel plezier ik heb in het maken van mijn muziek en dat dit enthousiasme overslaat op iedereen die de plaat opzet."

Hoewel zijn debuutplaat nog moet verschijnen, is Nielson geen onbekende meer in de Nederlandse muziekwereld. Met het nummer Beauty & de Brains, dat Nielson ten gehore bracht in De Beste Singer-songwriter van Nederland, scoorde de zanger een grote hit. De single werd dubbel platina. Ook scoorde Nielson met zijn duet met Miss Montreal, Hoe.

Momenteel staat de zanger in de hitlijsten met de single Mannenharten, een samenwerking met Bløf.