Het is een jongensdroom die werkelijkheid wordt voor volkszanger Ammar Bozoglu: vandaag brengt hij zijn debuutsingle ‘Terug Naar Vroeger’ uit. De 24-jarige Deventenaar met Turkse roots tekende bij het muzieklabel Lieve Jongens van artiest en stadsgenoot Snelle, nadat hij met een filmpje viraal ging via Dumpert. In de video zingt Ammar haarscherp en vol passie ‘Ik Leef Mijn Eigen Leven’ van André Hazes terwijl hij achter de toonbank van de kebabzaak van zijn neef aan het werk was. Het filmpje is in totaal al méér dan 1 miljoen keer bekeken en kon op support rekenen van onder andere Dave Roelvink, Josylvio, Qucee en Jandino. Nu is het tijd voor Ammars eerste eigen single, die zich laat vergelijken met muziek van Willy Alberti en André Hazes. Vanaf vandaag is ‘Terug Naar Vroeger’ overal te streamen.

Terug Naar Vroeger

‘Terug Naar Vroeger’ Ammar zal je met zijn emotie en persoonlijkheid in vervoering brengen tijdens het luisteren van dit levenslied, dat gaat over de zorgen van een kind. Hij maakte het nummer in samenwerking met The Companions, die ook hebben meegewerkt aan onder andere de muziek van Tino Martin. De zanger is enorm tevreden met het resultaat: ‘Ik ben opgegroeid met volksmuziek en kan mijn emoties hier helemaal in kwijt. Ik heb alles wat ik in me heb in dit nummer gelegd en ik hoop dat dit overkomt bij de mensen thuis. Ik ben er super trots op dat Snelle dit vertrouwen in mij heeft gehad en me tijdens dit hele proces heeft begeleid”.

Ook Snelle is blij met de komst van Ammar bij Lieve Jongens: “Ammar heeft het afgelopen jaar een persoonlijke en muzikale groei doorgemaakt die ik van dichtbij heb mogen volgen. Hij heeft een unieke strot en straalt zoveel positiviteit uit, dat ik geloof dat iedereen van hem zal houden als hij zijn verhaal kan vertellen. Met zijn leergierigheid en harde werk denk ik echt dat hij één van de grootste artiesten van Nederland kan worden.”