De Tros stuurt dit jaar hoogst waarschijnlijk een deelnemer van de populaire talentenjachten naar het Eurovisie Songfestival. Onder andere Raffaela, Joan Franka, Pearl Jozefzoon, Tim Douwsma en Kim de Boer doen eind volgende maand mee aan het Nationaal Songfestival.

In totaal doen zes artiesten mee aan het Nationaal Songfestival. De relatief onbekende Ivan Peroti is de zesde deelnemer. Peroti was betrokken bij The Voice als liedjesschrijver voor deelnemers Ben Saunders en Shary-An van de talentenjacht. Kim de Boer, Raffaela Paton, Joan Franka en Pearl Jozefzoon zijn voormalige deelnemers van The Voice. Tim Douwsma deed mee met de talentenjacht So you wannabe a popstar.

Met deze formule hoopt Nederland dit jaar eindelijk weer eens de finale van het grootste internationale liedjesevenement te halen. Acht jaar geleden gebeurde dat voor het laatst.

Voor de organisatie heeft de Tros de hulp ingeroepen van tv-producent John de Mol. Al maanden wordt gefluisterd dat hij het Nationaal Songfestival als springplank voor zijn eigen artiesten wil gebruiken. De Mol produceert het populaire The Voice Of Holland.

Met de keuze voor de deelnemers aan talentenjachten lijkt de vrije inschrijving voor het Nationaal Songfestival een wassen neus. Afgelopen maanden maakten succesvolle artiesten als Gordon, Antje Monteiro, Jan Vayne, Rene Shuman bekend zich met een liedje te hebben ingeschreven voor het evenement.

Nadat jarenlang de Nederlandse omroep een artiest aanwees voor deelname, mochten artiesten zich dit jaar weer melden met een nieuw geschreven liedje. Dat bleek een succes. Maar liefst 450 inzendingen kreeg organiserende omroep Tros. Maar twee maanden later bleek de Tros niet goed geteld te hebben en werd gecommuniceerd dat er 491 inzendingen binnen waren gekomen.