Desray zit in een nieuwe fase van haar leven. De 42-jarige zangeres, wier echte naam Desiree Manders is, strijdt vanavond op SBS 6 in de livefinale van The Winner Is.

Na heel wat ups en downs is ze klaar voor een solocarrière. Desray: „Om te groeien moet je ook door dalen gaan. Hoe diep die soms ook zijn.”Vorige week was te zien hoe de spontane blondine ex-Spargo-ster Lilian Day Jackson genadeloos versloeg met 101 stemmen tegen 0. „Het feit dat ik altijd meerdere doelen heb, sleept mij overal doorheen.”

Eerlijk vervolgt de zangeres, die in de jaren negentig hit na hit scoorde met de danceformatie 2 Brothers on the 4th Floor: „Ik had heel graag moeder willen worden. Ik ben al jaren gelukkig met Jeroen, met wie ik nu al eenentwintig jaar samen ben. We kennen elkaar van het conservatorium en zijn drie jaar geleden getrouwd. Op een bepaald moment besloten we voor gezinsuitbreiding te gaan. Maar dat lukte helaas niet.”

„Na heel wat onderzoeken kreeg ik ivf. Dat was een heftige tijd. Het gekke was dat ik er de ene keer luchtiger mee om ging dan de andere keer. Wellicht ook omdat we de behandelingen steeds ’even’ tussendoor deden. We waren allebei druk met ons werk. Maar natuurlijk ben ik er ook heel verdrietig om geweest.”

„Ik kan mij nog herinneren dat er net een eitje was teruggeplaatst en ik vlak daarna auditie deed voor een soort theatertour. Ineens raakte ik in paniek. Ik dacht ’o jee, straks word ik het en moet ik ze gaan vertellen dat ik zwanger ben’. Dat ik daar zo zwaar aan tilde, kwam waarschijnlijk ook door de hormonen die ik iedere ochtend spoot. Kort daarna werd ik ongesteld.”