Het succes van haar vierde plek in Idols I bleek voor Dewi Pechler niet oneindig. Zes jaar later werkt ze in een kledingzaak. Nu probeert ze via die andere talentenjacht Popstars haar muziekcarrière nieuw leven in te blazen.

Dewi is van meisje met kleurige dreads veranderd in een zelfbewuste volwassen vrouw die weet wat ze wil. Dat was wel eens anders. ,,Ik ben een paar jaar helemaal klaar geweest met alles. Je bent in de muziekwereld zó afhankelijk van andere mensen. Die gunfactor, dat vond ik heel moeilijk. Als je vlak na Idols populair bent, dan denk je dat je het helemaal gemaakt hebt. Maar al die mensen om je heen die het met je zien zitten, dat bleek allemaal nep. Ik ben me toen heel erg gaan verzetten tegen de commerciële wereld,” zegt de zangeres vrijdag in het AD.

 Maar mensen en meningen kunnen veranderen. ,,De ommekeer kwam vlak voordat Popstars me benaderde. Ik bedacht me dat als je een grote artiest wilt worden, je met die commercie moet leren dealen. Ik doe nu aan netwerken. Ik dacht altijd dat het fout was om aandacht te zoeken. Nu begrijp ik hoe het werkt. Als artiest heb je dat gewoon nodig.”

Ze heeft niet de illusie dat ze Popstars 2009 gaat winnen. Zaterdag overleefde ze ternauwernood de gevreesde sing-off. ,,Het voelt een beetje alsof ik er met één been binnen en één been buiten sta. Ik houd er zeker rekening mee dat het zaterdag einde verhaal is. Ik hoop dat de kijkers me die kans gunnen.”

Haar Idols-verleden werkt in haar nadeel, denkt ze. ,,Sommige mensen denken toch: zij heeft haar kans al gehad. Ik ben het daar niet mee eens. Waarom mag je na één kans nooit meer iets proberen? Andere kandidaten zijn minstens zo ervaren maar wellicht minder bekend bij het grote publiek.”

Dewi boeken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.