Tijdens een Disney geinspireerde fashion photoshoot met een populair meidentijdschrift (CosmoGirl – 8 pagina’s) kondigde Disney Channel aan samen te werken met het Nederlandse multi-talent Femke Meines.

De zangeres (Tuitjenhorn, 2000) wordt opgenomen in verschillende projecten van Disney Channel, waaronder een nieuwe serie die uit zal komen in het voorjaar van 2016. Eerder werkten Femke en Disney Channel al samen voor een muzieknummer van Disney Violetta waarbij de twee popsterren samen in een videoclip te zien waren.

Gustavo Branger, Vice President Disney Channels Belenux, zegt over de samenwerking: “We zijn enorm verheugd dat Femke onderdeel wordt van onze Disney Channel-familie en dat we met haar samen zullen werken op verschillende projecten. Dit sluit aan op onze doorlopende strategie om lokale en internationale content te combineren, door de productie van lokale series die aansluiten op de wens vanuit Nederlandse kinderen en gezinnen. Natuurlijk vullen we deze lokale content aan met internationale producties, zoals Violetta, The Evermoor Chronicles, Summer Break Diaries, Descendants en vele andere titels. Als onderdeel van deze strategie willen we graag grote talenten aan boord nemen van ons Disney schip. We zijn ervan overtuigd dat Femke perfect past binnen deze strategie en volledig aansluit bij Disney Channel.”

Zowel Femke’s muzikale carrière als haar presentatie werkzaamheden gaan als een speer sinds het winnen van het Junior Songfestival in 2012. Zo werkte Femke eerder al samen met RTL, Sony Music, Tjeerd Oosterhuis, Nickelodeon en Disney Channel.

Ze werkte mee aan verschillende evementen, zoals de Disney Channel Zomertour en verzorgde diverse backstage reportages voor onder andere Telekids, Kids Top 20 en Disney Channel, zoals de reportage voor de film Descendants en de populaire serie Ales & Co. Over de samenwerking met Disney Channel zegt Femke: “ Ik ben enorm blij dat ik na Violetta en Descendants opnieuw verbonden wordt aan projecten voor Disney Channel Nederland. Het is fantastisch en een absolute droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om weer met iedereen te werken en onderdeel uit te maken van deze kids tv-zender.”