Dj Rick van Velthuysen gaat per 1 september naar Radio Veronica. Met de komst van Van Velthuysen naar Radio Veronica keert ook zijn programma WeekendRick terug op de radio. Dat programma presenteerde hij in het verleden voor zijn huidige werkgever Radio 538.

Van Velthuysen is voortaan weer te horen met WeekendRick op zaterdagen en zondagen tussen twaalf en drie uur. "Mijn hele leven lang heb ik al ‘Vee-roo-ni-caa’ op de radio willen zeggen. En nu mag ik dat”, liet een tevreden Van Velthuysen woensdag weten.

Rick van Velthuysen (46) werd geboren in Rotterdam. Al op jonge leeftijd was Rick aan het mixen tussen zijn oude buizenradio en een pick-up. Zijn liefde voor radio ontstond pas echt toen hij van zijn oma een eigen Veronica 192-transistor kreeg, waarop hij naar Radio Veronica kon luisteren. In 1978 debuteerde hij als dj bij Radio Bollenstreek. Rick wilde meer zendtijd en ging vervolgens van de ene piraat naar de andere.

In 1985 werd hij aangenomen bij de KRO waar hij, samen met Peter van Dam, een spelletjesprogramma presenteerde en later als invalkracht werkte. Toen Kas van Iersel in 1986 de AVRO verliet werd Rick benaderd om dit gat op te vullen. Binnen anderhalve week was Rick te beluisteren bij de AVRO, met onder andere het programma Top Pop Radio, dat achtereenvolgens werd omgedoopt tot de Top Pop 20 en de Top Pop Discovery. Ook presenteerde hij Top Pop op televisie.

In 1992 werd Rick door Erik de Zwart gevraagd als dj bij Radio 538 te komen. Van Velthuysen presenteerde bij 538 het programma WeekendRick en daarna het programma MiddenInDeNachtRick.

 

 Rick van Velthuysen boekt u bij Twilight Entertainment