Do, Gordon, Frans Duijts en Berget Lewis treden dit jaar op tijdens het ‘Kerstfeest op de Dam’.
De artiesten zijn door de EO gevraagd om samen kerst te vieren met het Kerstfeest op de Dam.

De bekende Nederlanders luisteren niet alleen live het concert op; voordat het feestgedruis losbarst hebben de zangers er al een bijzondere missie op zitten.

‘Met kerst willen we iedereen de hand reiken en dit feest samen met de rest van Nederland vieren’, luidt de boodschap van de Evangelische Omroep. Om dit motto extra kracht bij te zetten bezoeken Gordon, Duijts, Do en Lewis verschillende projecten van het Leger des Heils. Na hun bezoek zingen ze tijdens het concert Kerstfeest op de Dam een zelfgekozen lied, waarin ze kenbaar maken wat hen tijdens hun missie geraakt heeft.

Gordon gaat samen met zijn vrienden van LA The Voices langs bij de Seniorenclub, Frans Duijts neemt een kijkje bij het re-integratieproject 50/50 Green, Do ontmoet alcohol- en drugsverslaafden en Berget Lewis bezoekt vrouwen in de crisisopvang.

"Het is een leuke samenstelling van gasten, lekker gemêleerd", reageert Bert van Leeuwen enthousiast op de bijzondere selectie. "Hun geloof is geen criterium. Deze artiesten zijn juist uitgekozen vanwege hun bereidheid om meer te doen dan alleen te komen zingen."

Van Leeuwen treedt tijdens het Kerstfeest op de Dam op als gastheer. "Het is een schitterende locatie. We vieren bij wijze van spreken kerst letterlijk vanuit het centrum van Nederland, op de Dam in Amsterdam met iedereen die er maar bij wil zijn. Iedereen die mee wil zingen of gewoon genieten is van harte welkom."

Naast de optredens lezen bekende Amsterdammers het kerstverhaal uit de Bijbel voor. Het concert wordt op vrijdag 14 december op de Dam in Amsterdam opgenomen. Vrijdag 21 december is de tv-uitzending. (Ned. 1, 21.30 u).