Dolly Dot Ria Brieffies is maandagavond in haar woonplaats Westerland (Noord-Holland) overleden. Dat maakte het management van de succesvolle meidengroep uit de jaren tachtig dinsdag bekend.

Eind 2008 werd bekend dat de 51-jarige Brieffies ongeneeslijk ziek was. De zangeres leed aan longkanker.

De overgebleven Dollys Dots (Angéla Kramers, Patty Zomer, Angela Groothuizen, Anita Heilker en Esther Oosterbeek) laten via hun site weten: "We zijn diep geraakt door het overlijden van Ria. Ze was niet alleen een mede-Dolly Dot, maar vooral een geweldige, mooie vriendin. We zijn blij met de tijd die ze nog heeft gehad sinds de diagnose, maar we zullen haar verschrikkelijk missen. We troosten ons met de gedachte dat Ria zoveel moois gedaan heeft en voor zoveel mensen iets speciaals betekende. Dat was goed te zien aan de ontelbare reacties op de weblog die zij op haar website bijhield. We willen Hans, Maikel en Melissa en haar familie en vrienden heel veel sterkte toewensen.”

De Dolly Dots (Ria, Chela, Patty, Angela, Anita en Esther) beleefden hun hoogtepunt als meidengroep in de jaren tachtig. Hun grootste hit was Love Me Just a Little Bit More.

De Dots maakten in 2007 een comeback. In mei dat jaar stonden de dames drie dagen in een bomvol Ahoy. In 2008 trokken de Dots langs verscheidene concertzalen met hun Goodbye For Now Tour.