Dj Don Pepijn Schipper, beter bekend als Don Diablo, kijkt zo nu en dan met een jaloerse blik naar zijn homoseksuele vrienden. "Ik vind het soms weleens jammer dat ik niet gewoon homoseksueel ben", zegt hij in het oktobernummer van homoglossy Winq. "Ik heb veel homoseksuele vrienden, die hebben het altijd heel gezellig samen."

Juist de positie als buitenbeentje die menig homo volgens Schipper heeft, maakt dat hij graag van seksuele geaardheid zou switchen. "Het lijkt me eerlijk gezegd wel wat hebben, dat gevoel van ‘wij tegen de rest’. Ik heb me ook altijd een uitzondering gevoeld."
Over de vraag of de dj op jongens of meisjes valt, wordt al lange tijd gespeculeerd. "Ik consolideer dat beeld graag", zegt hij. "Ik heb soms het gevoel dat zelfs mijn moeder er nog niet over uit is." Schipper doet geen moeite om duidelijkheid te scheppen in de kwestie. "Het maakt mij eerlijk gezegd ook niet zo veel uit of Don Diablo nou hetero of homo is. Het zegt verder niets over wie ik ben of wat ik doe."

Tot op heden heeft de artiest de herenliefde aan zich voorbij laten gaan. "Ik sluit de mogelijkheid niet uit dat ik ooit een keer de behoefte zou voelen om ervaring op te doen op dat gebied", vertelt hij. "Maar ik heb me vooralsnog nooit dusdanig aangetrokken gevoeld tot een man om het echt te gaan proberen."

Half oktober verschijnt het nieuwste album van Schipper, ‘Life is a festival’.

Don Diablo boekt u bij Twilight Entertainment