Trijntje Oosterhuis heeft met haar album ‘Who’ll speak for love’ een Edison in de categorie jazz vocaal bemachtigd. Dat is woensdag bekendgemaakt door de Edison Stichting.
 
De Edison Jazz/World Awards worden op 28 november uitgereikt in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. 

De 35-jarige zangeres wordt door de stichting geroemd om ‘de volstrekt authentieke manier’ waarop ze het werk van Burt Bacharach heeft geïnterpreteerd. Oosterhuis versloeg Deborah Brown en Raul Midón.

In de categorie jazz nationaal is Benjamin Herman in de prijzen gevallen. "Herman is een alleskunner, maar wel eentje die altijd en in elke hoedanigheid exact de juiste snaar weet te raken", laat de Edison Stichting weten.

Brad Mehldau Trio was de gelukkige in de categorie jazz internationaal, terwijl Gé Reinders voor het album ‘Blaos mich ’t landj door’ een Edison in de categorie wereldmuziek in de wacht sleepte. Eerder werd al bekend dat Sensuál de Edison Jazzism Publieksprijs heeft gewonnen.

De Edisons worden uitgereikt sinds 1960. Tijdens het gala op28 november treden diverse winnaars op met het Metropole Orkest onder leiding van Vincent Mendoza. Ook oeuvreprijswinnaar Al Jarreau luistert de avond op.

Trijntje Oosterhuis boekt u bij Twilight Entertainment

Bron:nu.nl