Zangeres Edsilia Rombley, die in 1998 en 2007 namens Nederland deelnam aan het Eurovisiesongfestival, treedt maandagavond op tijdens een feest voor De Toppers in Moskou. In het MDM Theater van Joop van den Ende organiseert de Nederlandse businessclub onder de naam To The Top With The Toppers een avond voor Nederlandse expats in de Russische hoofdstad.

In het theater, dat sinds 2004 in handen is van Van den Endes bedrijf Stage Entertainment, hebben onder meer de Russische versies van de musicals Mama Mia en Beauty and the Beast op het podium gestaan. Op het feest brengen musicalartiesten uit de Russische cast van beide producties enkele nummers ten gehore.

Naast De Toppers staan onder anderen songfestivaldeelnemers Patricia Kaas (Frankrijk), Svetlana Loboda (Oekraïne) en Alexander Rybak (Noorwegen) op het podium. De presentatie is in handen van de Russische tv-presentator Alexander Anatolievich en de Nederlandse zanger Kees Taal.

„We zijn trots dat we als Nederlandse onderneming ons theater beschikbaar kunnen stellen aan dit evenement”, aldus Caspar Gerwe, als lid van de raad van bestuur van het musicalbedrijf verantwoordelijk voor onder meer de Russische markt. „Beide musicals waarvan we een stukje laten zien, hebben een link met het songfestival”, benadrukt Gerwe. „Mama Mia via ABBA, die in 1974 het songfestival won, en Beauty and the Beast via Céline Dion die een hit scoorde met het titelnummer uit de musical en ook meedeed aan het muziekfestijn.”

Naast de Nederlandse Club Moskou zijn onder meer de Nederlandse ambassade, NOS en TROS betrokken het initiatief. De organisatie verwacht tussen de 1500 en 2000 bezoekers op de avond. De opbrengst van het feest komt terecht bij zieke kinderen in Rusland.

 Edsilia Rombley boekt u bij Twilight Entertainment

bron:telegraaf