Zangeres Antje Monteiro blijft haar CV uitbreiden. Naast zangeres en musicalster is ze nu ook programmamaker. Haar programma Gypsy Girls is gekocht door RTL.

 "Eindelijk mag ik het zeggen; ik heb mijn tv format, Gypsy girls, verkocht aan RTL 4!!! En ook zelf geproduceerd," schrijft Antje enthousiast op Twitter.

Anderhalf jaar geleden heeft de zangeres een pilot opgenomen en is daarmee naar Endemol gestapt. Dit productiebedrijf was meteen enthousiast en heeft het bij RTL neergelegd. "RTL heeft nu besloten het format te kopen", schrijft Antje op haar website.

In het programma Gypsy Girls neemt Antje een kijkje in de wereld van de Nederlandse woonwagengemeenschap. Centraal staan de belangrijke gebeurtenissen van kinderen, zoals ‘de Heilige Communie.’

Antje komt zelf ook uit een generatie van woonwagenbewoners en heeft in haar jeugd vaak tegen vooroordelen moeten vechten. "Ik merk dat er zoveel onwetendheid en onbegrip is ten aanzien van mijn volk, dat ik een behoefte voelde om tegengeluid te geven," schrijft ze op haar site.

Gypsy Girls is vanaf 6 september zes weken lang te zien op RTL 4.