De hagelwitte rock-’n-rollgitaar van René Shuman is gestolen net nu voor de 40-jarige de repetities beginnen voor zijn jaarlijkse Elvisconcert.

Gisterochtend kreeg de muzikant de schrik van zijn leven toen hij zijn gitaarkoffer opende. In de lege kist vond hij een briefje in de koffer met de tekst ’I’ll take care of her, she’ll be back on time’. "Ik was helemaal stuk”.

"Maandagavond , tijdens een optreden, heb ik er nog op gespeeld. Dit is een misselijke grap. Het is een kostbare gitaar: een Gretsch, die ik in Amerika heb laten maken. Hij is semi-akoestisch. Alleen hierop krijg je dat typische rock-’n-rollgeluid dat ik zaterdag nodig heb.”

Een publiciteitsstunt is het zeker niet, bezweert Shuman. "Het concert is bijna uitverkocht.” Ik moet er gewoon niet aan denken dat ik zaterdag, op de sterfdag van Elvis, mijn kunstje op een andere gitaar moet doen. Deze gitaar is een stukje van mij geworden. Hij moet er zaterdag écht bij zijn.” Vorig jaar kwamen 7500 mensen af op Shuman’s jaarlijkse herdenkingsconcert voor Elvis Presley.

 Rene Shuman boekt u bij Twilight Entertainment