Fajah Lourens vindt het jammer dat er zo weinig vrouwelijke dj’s zijn. "Het is wel echt een mannenwereld", zegt de dj en actrice voor de camera van Novum Nieuws. "Ik denk dat er vijf vrouwelijke dj’s zijn en ik kan ze zo opnoemen."

Lourens ziet graag wat meer dames achter de draaitafels. "Vrouwen kunnen best wel hard knallen en draaien", zegt ze. De 32-jarige dj denkt dat er veel vooroordelen over plaatjesdraaiende vrouwen bestaan. "Veel mensen denken dat je het niet kan en dat je gewoon een mooi poppetje wilt zijn."

Fajah heeft zelf ook vaak te maken met vooroordelen. "Ik moet nog steeds hard knokken om serieus genomen te worden", zegt Lourens, die zich sinds 2011 voornamelijk richt op haar carrière als dj. "Er is altijd wel iemand die een sneer moet geven." Ook denkt ze dat het niet helpt dat types als Paris Hilton een gooi doen naar het dj-vak. "Je hebt het geld, neem een dj en laat het je leren", zegt Fajah over Paris.

Hoewel Lourens zich vaak moet bewijzen, laat ze zich niet uit het veld slaan. "Het houdt me scherp", zegt de dj. "Dat geeft me de energie om weer terug te komen en te knallen."