De familie van Ralf Mackenbach, die afgelopen weekeinde volkomend onverwachts het veld moest ruimen in Sterren Dansen Op Het IJs, wil graag van de notaris weten hoe de schokkende uitslag van de stemming tot stand is gekomen.

Moeder Heleen Mackenbach vertelt naar aanleiding van de actie die fans afgelopen weekeinde op touw zetten: "Vanuit SBS 6 is aangegeven dat ze de providers benaderen om telefoongegevens te krijgen. Maar misschien moeten ze wel bij de notaris zijn. Die is per slot van rekening bij iedere show aanwezig."

"Ralf heeft een ongelofelijk naar gevoel overgehouden aan de laatste show", vervolgt ze. "Hoe kan het zo zijn dat er bij wijze van spreken de weken ervoor tienduizenden stemmen binnenkomen en afgelopen vrijdag honderden?"

"Veel fans menen dat hun stem nooit is aangekomen. Die ervaring had ook Ralfs broertje. Pas ná de show, kreeg hij het bevestigende sms’je dat zijn stem voor Ralf binnen was gekomen."

"Kijk, we weten dat Ralf niet kan winnen, omdat hij nu eenmaal niet kan liften", zegt Heleen realistisch. "Als dat wel van je wordt verwacht, omdat het een onderdeel van je kür moet zijn, schiet je tekort. Maar dat Ralf er vrijdag uit moest, was voor hem heel onverwacht."

SBS zit enorm met de kwestie in de maag. "We wachten op de resultaten van ons onderzoek. Zodra we die hebben, komen we met een verklaring", laat een zegsvrouwe weten.