Ruim 7.000 euro maar liefst, werd bijeen gebracht door de fans van Frans Bauer tijdens de drie fanclubdagen. Wernhout, Nijkerk en Hoofddorp werden aangedaan met optredens van Frans Bauer, Rik Mol, Charlene en speciale gast Christiaan Bauer, maar ook met activiteiten voor het Sterrenfonds.

Door het stellen van vragen aan Frans Bauer, het raden van het aantal snoepjes in een bokaal en een veiling van unieke artikelen werd het fantastische bedrag bij elkaar gebracht om kinderen in achterstandsituaties te laten stralen.

Vijf unieke foto’s op canvas, de schoenen uit de eerste Bananasplituitzending, het oranje overhemd uit de videoclip ‘Heb je even voor mij’ en het leren Elvispak uit de vorige theatertour, het waren echte collectors items die fans hier konden aanschaffen. Veilingmeester Tony nam de uitdaging aan om fans voor redelijke prijzen met de unieke stukken naar huis te laten gaan. Wie op andere manieren het Sterrenfonds wilde steunen, kon bij de eerste informatiestand van het nieuwe fonds terecht.

 Tijdens de fanclubdagen liet het Sterrenfonds voor het eerst alle nieuwe materialen zien, zoals posters en antwoordkaarten om bijvoorbeeld de digitale nieuwsbrief te ontvangen of particulier donateur te worden. Dit alles dankzij Communisis uit Made, die geheel gratis voor alle benodigde drukwerken voor de komende jaren zorgt. Voor 5 euro konden 10 fans per fanclubdag een persoonlijke vraag aan Frans Bauer voorleggen, die hij tijdens de middag beantwoordde. "Wil je dat je kinderen jouw pad volgen en ook artiest worden" bijvoorbeeld.

Een vraag die Christiaan Bauer (9) zelf beantwoordde door een spetterend verrassingsoptreden te geven. Zoals Frans zegt: "Als eigen keuze, want de kinderen moeten vooral hun eigen weg vinden." Ook konden fans voor 2 euro raden hoeveel snoepjes in een bokaal zaten. De winnaars kregen gratis toegangskaarten overhandigd voor Oosterhout Live op zaterdag 10 juli, waar Frans Bauer een miniconcert verzorgt. De kaarten waren gratis ter beschikking gesteld door de organisatie van het grootse zuidelijke muziek evenement.

 Het Sterrenfonds

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in de leeftijd 0 tot 16 jaar te ondersteunen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. Samen met een groeiend aantal bekende Nederlanders adopteert het Sterrenfonds afgeronde projecten in Nederland, om ze binnen zo korte mogelijk tijd te realiseren. De lopende projecten zijn te vinden op het SterrenMenu en op de website. Alle (financiële) steun is van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer 58 50 40 540.

Frans Bauer boeken voor een optreden? Wij informeren u graag betreffende de mogelijkheden.

 

 

Bron:Sterren.nl