Zangeres en televisiepresentatrice Femke Meines (geboren 11 mei 2000) is vanaf Oktober 2015 hét gezicht van Disney Channel Nederland. Voor dit televisiekanaal werkte zij eerder mee aan het nummer en de videoclip ‘Unica’, de titelsong voor het nieuwe seizoen van de hitserie Violetta.

Dat bleek een ware hit, want de videoclip is inmiddels meer dan 1 miljoen keer bekeken op het officiele Disney Channel YouTube-kanaal. Met alle kijkers en enthousiaste volgers smaakte dat naar meer en werd Femke onder andere host voor de Disney Channel Zomertour. Daar trad zij op als host en zangeres naast verschillende Nederlandse artiesten. Op dit moment zijn opnames met Femke Meines en Disney Channel in volle gang.

MUZIEK
Samen met haar vader schrijft Femke Meines de meesten van haar nummers. De jonge singer songwriter bracht in het voorjaar van 2015 het nummer ‘Smelt’ uit als opvolger van het succesvolle ‘Geen Zin’, de bijhorende videoclip gaat al bijna door de 2 miljoen views (!). In 2013 was zij de langs genoteerde artiest binnen de KidsTop20 hitlijst. Vooral is Femke bekend geworden met haar eerste plaats tijdens het Nationale Junior Songfestival in 2012. Met haar winnende nummer ‘Tik Tak Tik’ eindigde ze op de zevende plaats in de internationale wedstrijd. Met ‘Tik Tak Tik’ heeft ze wekenlang in zowel de Single Top 100 als de KidsTop20 gestaan. Voor haar nummers ‘Dan Kies Ik Voor Jou’ en ‘Tik Tak Tik’ werkte Femke samen met Tjeerd Oosterhuis. En de opvolgende singles met topproducers Holger Schwedt en Sander Rozeboom.

YOUTUBE HIT
Femke Meines blijkt een YouTube hit te zijn. Met haar officiele videoclips op VEVO channel www.youtube.com/FemkeMeinesVEVO en backstage video’s op www.youtube.com/FemkeMeines heeft ze alleen al op deze twee kanalen meer dan 11 miljoen views gehaald en 13.000 trouwe abonees. Volgers die het vooral leuk vinden om Femke te volgen en te zien wat ze doet wat resulteert in meer dan 20.000 views per dag!