Ferry Doedens welke landelijke bekendheid verwierf met zijn rol als Lucas Sanders in de RTL serie GTST is vanaf nu ook te boeken als zanger.

Al op hele jonge leeftijd is duidelijk dat in Ferry een artistiek talent verscholen zit dat er vroeg of laat uit zal gaan komen. Zijn brede interesse in diverse disciplines binnen de artistieke sector heeft er inmiddels al voor gezorgd dat het jonge multi-talent de meest uiteenlopende dingen heeft ondernomen.
 
In 2005 staat Ferry, al op 15 jarige leeftijd, voor het eerst op de planken in de hoofdrol van diverse lokale musical producties van theater De Lawei in Drachten. In dat jaar speelt hij ook een figurantenrol in Pietje Bell de Musical.

Na het voortgezet onderwijs is Ferry in 2006 gaan studeren aan de opleiding Kunst Theater en Media in Groningen. Hier wordt hij gecoached op zanggebied en volgt hij allerhande lessen en workshops in drama, (film)acteren en diverse dansstijlen.
 
In 2006 op het Nederlands Kampioenschap Living Statue in Arnhem, als levend standbeeld, is hij de winnaar in de jeugdcompetitie. Kort daarna valt ook het zangtalent van Ferry op bij diverse muzikanten uit de omgeving, met als gevolg dat Ferry in de coverband ‘Walrus Gumboots’, bestaande uit professionele en semi-professionele muzikanten, terecht komt. Een behoorlijke vuurdoop omdat hij direct als leadzanger en frontman soms wel publieken tot 3000 man in grote feesttenten mag gaan ‘bespelen’. Ook zijn passie voor acteren blijft aanwezig.
 
In 2007 heeft hij een hoofdrol in een semi-professionele musicalproductie, wederom in De Lawei in Drachten. Eind 2007 gaat hij op auditie bij Idols 4, waarbij hij het in de populaire talentenjacht tot de laatste 18 kandidaten weet te schoppen. Vanaf dat moment raakt alles in een stroomversnelling.
 
Begin 2008 wordt Ferry benaderd voor de boyband IDSF. Met IDSF is hij in de clip "Sinner" op TMF te zien. Alsof acteren en zingen (en levend standbeeld zijn) nog niet genoeg is, loopt Ferry in dat jaar ook voor de Dutch Fashion Foundation via modellenbureau Tjarda’s Modelmanagement.
 
In het najaar van 2008 komt hij in contact met componist/producer Robert Dorn, waarbij hij in een intensieve samenwerking van 7 maanden een enorme ontwikkeling doormaakt op vocaal gebied tijdens de productie van een volledig Engelstalig album.
 
Vanaf april 2009 speelt hij de rol van Lucas Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij is inmiddels wekelijks te zien op RTL4. Met slechts 20 jaar kan het uiteraard niet anders zijn dan dat dit wordt vervolgd: op alle artistieke fronten waar Ferry zich thuis voelt…