Ralph Inbar maakte 150 afleveringen van Bananasplit. Vijf jaar na zijn dood komt de TROS terug met het programma waarin bekende, maar ook onbekende Nederlanders in de maling worden genomen. „Maris mag wel uitkijken”, grinnikt de kersverse presentator Frans Bauer. „Iedereen komt aan de beurt!”

Hij is gewend om voor volle zalen op te treden, maar het presenteren van een televisieprogramma is helemaal nieuw voor de populaire volkszanger. „Ik wil af en toe nieuw terrein ontdekken. Ik vind het geweldig om dicht bij de mensen te zijn, om heel direct met ze om te gaan. Bananasplit is voor mij een bijzondere manier om dit te doen.” Zijn fans kunnen gerustgesteld zijn: „Ik blijf zingen. Altijd. Daar ligt toch mijn hart!”

Na Inbar probeerden diverse omroepen te scoren met een candidcameraprogramma, maar tot nu toe heeft geen enkel programma zich weten te handhaven. Bauer: „Bananasplit wordt op een doordachte manier gemaakt. Met intelligente grappen, waar heel goed over wordt nagedacht. Elke grap wordt op een persoon of groep gebouwd. Dat maakt het soms moeilijker, maar de lol des te groter. Ik kan echt helemaal blauw liggen als ik sommige opnames terugzie.”

Bauer wil de nieuwe Bananasplit geen hommage aan Inbar noemen. „Het is wel een bijzonder programma dat in zijn geest wordt voortgezet. Het is voor mij een spannende periode. De verwachtingen zijn hoog. Het is niet mijn bedoeling om Ralph te vervangen. Die man is niet te evenaren. Ik doe het op mijn eigen manier. Het is mijn bedoeling om ouderwetse gezelligheid terug te brengen op tv, waar iedereen, dus ook kinderen, lekker naar kunnen kijken. Ik hoop wel dat Ralph daarboven denkt ’die gekke Bauer maakt toch een goeie Bananasplit!’”

Frans Bauer boekt u bij Twilight Entertainment