Samen scoorden ze talloze hits, behaalden ze vele nummer 1-hits: Frans Bauer en Emile Hartkamp. Maar het gouden duo is niet meer. Frans heeft gebroken met zijn vaste tekstschrijver, zo vertelt hij aan weekblad Privé.

"Na een lange samenwerking met Emile heb ik besloten om het alleen te doen. We zijn gestopt met elkaar en zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan. Niets geen ruzie of rottigheid na zoveel jaar", aldus Frans Bauer .

Bauer werkt momenteel aan een nieuw album. "Dat moet weer een echt ouderwets Bauer-album gaan worden. Daar heb ik lang over nagedacht en ik heb mijn vader overlegd. We vonden het een goed plan om de oude sfeer van vroeger weer in de muziek te stoppen. In alle rust schrijf ik de liedjes. De Bauer-sound was de laatste jaren misschien een beetje verdwenen, maar die komt weer helemaal terug. Ik ben gaan inzien dat het anders moet."

Frans Bauer hoopt het nieuwe studioalbum eind 2010 uit te brengen. Zijn grootste inspiratie is op dit moment de familie. Naast het familiedrama eerder dit jaar met zijn oom en tante kampt de vader van Frans met gezondheidsproblemen.

Frans Bauer boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Bron: nlpop.blog.nl