Frans Bauer en de 3JS zijn genomineerd voor meerdere Buma NL Awards.

Zowel Bauer als 3JS-zanger Jan Dulles maakt kans om gekroond te worden tot beste zanger, zij nemen het op tegen Django Wagner en Gerard Joling. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Sieneke, Marianne Weber en Glennis Grace strijden met Bloed, Zweet en Tranen-kandidate Samantha Steenwijk voor de titel beste zangeres. Rob de Nijs, Ruth Jacott en René Froger maken kans op de Lifetime Achievement Award. Ook is André Hazes, die in 2004 overleed, in deze categorie genomineerd.

Beste videoclip

De 3JS en René Froger maken ook nog kans op prijzen in de categorieën beste live-act en beste videoclip. Ook Vinzzent, Nielson en Miss Montreal doen mee om de award voor beste video. Voor de beste live-act zijn ook Django Wagner en Jannes genomineerd. Verder worden prijzen uitgedeeld aan het beste talent en de beste auteur.

De Buma NL Awards worden elk jaar uitgereikt. De vierde editie van Buma NL vindt plaats op 19 september in Den Bosch. De registratie van de awardshow wordt 21 en 28 september uitgezonden in het programma Nederland Muziekland op SBS6.