Frans Bauer (39) is al meer dan de helft van zijn leven gelukkig met zijn Mariska. "Na zo’n lange tijd lijkt liefde wel eens vanzelfsprekend, maar dat is het niet", zegt de volkszanger in het AD.

"Hoe het spannend blijft? Maris heeft een gebruiksaanwijzing. En die ben ik nog steeds elke dag aan het uitpluizen! Het lijkt wel of er elke week twee bladzijden bij komen. Daarom ga ik op het gebied van de liefde gewoon op mijn gevoel af."

Hoewel de zanger een druk bezet man is, heeft hij geen agenda nodig om uitjes te plannen met zijn vrouw. "Qualitytime inplannen in de agenda, dat slaat toch nergens op? ‘Zeg Maris, op woensdag de 28ste hebben we het leuk met elkaar.’ Ze ziet me aankomen! Qualitytime komt vanzelf."

Bauer heeft naar eigen zeggen niks te klagen. "Ik ben nu heel gelukkig. Geluk is een moment. En daarvan moet je genieten, heb ik geleerd. Zeker nu ik me realiseer hoe bijzonder het is dat we allemaal gezond zijn en het gezellig hebben met z’n zessen, schuif ik ’s avonds met extra plezier aan tafel bij mijn gezin. Op zo’n moment ben ik volmaakt tevreden."

De zanger voelt zich dan ook beter dan ooit. "Ik word bijna 40. Sommigen zeggen ‘de helft van je leven’, maar ik vind het eigenlijk nog hartstikke jong. Voel me ontzettend energiek en wil nog zo veel doen. Zeker nu ik merk hoeveel ik me nog ontwikkel als liedjes schijver, is mijn drive groter dan ooit."