Dat Frans Bauer succesvol is in zijn grappen op televisie, is bekend. Wekelijks weet hij miljoenen kijkers te boeien met zijn programma Bananasplit. Vrijdagnacht haalde hij op de radio een Bananasplit-grap uit in het door hem gepresenteerde Brabantse Nachten Zijn Lang.

In een melige bui kwam de zanger uit Fijnaart op het idee om zijn collega John de Bever uit Den Bosch in de maling te nemen. Dat deed Bauer op geheel eigen wijze. Hij belde John de Bever in de uitzending op om door te geven dat hij zo verkouden was, dat hij zijn optreden moest afzeggen. "Kun je niet snel hierheen komen om mij te vervangen?", smeekte Bauer.

Het slachtoffer van de grap wist niet hoe snel hij richting Son moest rijden. "Ik pak mijn spullen en kom jouw kant op", aldus John de Bever. Hij nam zijn manager en styliste mee en arriveerde nietsvermoedend bij de opgegeven locatie: de studio’s van Omroep Brabant. Eenmaal beland in de radiostudio maakte Bauer een einde aan de grap. "Ik pak jou nog wel terug!", grapte De Bever.

"Ik had helemaal niets in de gaten", bekent de zanger uit Den Bosch. "Het is super om hier bij Omroep Brabant in de studio te zijn. Eigenlijk doet Frans altijd zo achterlijk, dus ik ben er niet verbaasd over."