Frans Bauer en de Kerstman staken zondag de handen uit de mouwen. Ze hielpen bij het inpakken van kerstpakketten voor bijstandskinderen. Frans’ vrouw Mariska, hun kinderen en stylist John Beerens hielpen ook mee in de hal in Helmond.

Tijdens de actie, georganiseerd door het Sterrenfonds, wordt door twintig vrijwilligers voor 1000 kinderen in een achterstandssituatie een pakket samengesteld. In elk pakket zitten 20 tot 25 cadeautjes, afhankelijk van de grootte van het gezin. Een deel van de pakketten gaat naar kinderen die net voor Kerstmis in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam komen te liggen. Frans en John delen die over twee weken zelf uit in het kinderziekenhuis.

De volkszanger genoot van het inpakken. ”Het is mooi dat iedereen belangeloos wil meewerken. Met twintig vrijwilligers maken we er ook nog eens een gezellige dag van”, vertelde Frans aan Omroep Brabant. “Het is een serieuze kerstdoos geworden, met snoep en leuke spelletjes en grappige dingen”, vervolgt hij. Zo stopt Frans in iedere doos ook een scheetzak.