Frans Bauer heeft één van de meest stabiele showbizzhuwelijken van Nederland. Hij is al 19 jaar gek op ’zijn’ Maris. Hun geheim? „We zijn nog altijd verliefd. Iedere dag weer.”

Frans: „Ik heb twee regels in huis. De eerste is: de vrouw is de baas. En de tweede is: als alle andere regels niet opgaan, verwijzen we je terug naar regel één, haha. Maar alle gekheid op een stokje, wat, denk ik, belangrijk is, is dat je naar elkaar luistert. Dat je blijft openstaan voor elkaars mening, of je het nu met elkaar eens bent of niet.”

Tussen een telefonisch uurtje voor zijn fanclubleden door, schakelt Frans moeiteloos over op een gesprek over de door hem zo vaak bezongen liefde.

„Liefde is prachtig, maar ook haast niet uit te leggen”, meent hij. „ Maris en ik hebben elkaar gevonden. Maar als je me nu vraagt hoe het kan dat het zo goed gaat, kan ik dat niet precies verklaren. Het heeft, denk ik, ook met geluk te maken.”

„Het is belangrijk dat je elkaar aanvult. Buiten dat we geliefden zijn, zijn we elkaars beste vriendjes. Dat is erg belangrijk. Vriendschap is volgens mij de basis van houden van. Maris en ik proberen ook altijd de gulden middenweg te bewandelen, het is binnen een relatie geven en nemen. Het kan niet zo zijn dat je samenzijn in het teken staat van een van de twee. Natuurlijk geldt dat voor mij door mijn werk misschien wat zwaarder dan voor een ander. Juist daarom is het voor Maris en mij belangrijk dat we alles met elkaar kunnen bespreken en om te weten wat de ander bezighoudt. Zo blijf je samen in evenwicht.”

Frans: „Ik hoor wel eens van die verhalen over stellen die mekaar de meest verschrikkelijke dingen toeschreeuwen. Daar kan ik me niets bij voorstellen. Natuurlijk zijn we het wel eens met elkaar oneens. Maar ruzie en schelden? Daarvoor is bij mij en Mariska thuis geen plek. Wel voor een gezonde discussie. Wij respecteren elkaars mening, ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens.”

Doen jullie na bijna twee decennia samen nog aan Valentijnsdag?

„Vroeger was Valentijnsdag de dag waarop je van een stille aanbidder een kaartje kreeg. Toen Maris en ik elkaar vonden, werd dat een verrassingsdag. En sinds Maris en ik kinderen hebben, is Valentijnsdag meer een familiedingetje geworden. Eigenlijk is het een verkapte moederdag, zeg maar. De kinderen maken altijd prachtige tekeningen voor haar en ik maak de ene keer een ontbijtje en de andere keer neem ik haar mee uit eten. En natuurlijk geef ik haar altijd een klein geschenkje.”

Frans zelf krijgt op Valentijnsdag wel brieven, cadeautjes en bloemen van zijn fans. „Dat vind ik natuurlijk hartstikke leuk. Veel van die attenties zijn ook werkelijk anoniem, dus ik kom er nooit achter van wie ik het precies heb gekregen. Het is fantastisch wanneer mensen je een warm hart toedragen. Daarvan krijg ik een goed gevoel.”

Frans Bauer boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf/prive