Frans Bauer kent naar eigen zeggen geen verleidingen. "Al ben je Pamela Anderson met borsten zo groot als de Pyreneeën: je komt nooit tussen Mariska en mij."

"Voor mij is er maar een vrouw en dat is Mariska", zwijmelt de zanger in het tijdschrift Viva. "Natuurlijk zie ik genoeg mooie vrouwen, dat kan ik ook gerust tegen haar zeggen. Er is nogal een verschil tussen iemand mooi vinden en besluiten om er op te gaan liggen in de hoek van de kamer. Dat lijkt me zo nietszeggend."

Frans krijgt dagelijks brieven van fans die verliefd op hem zijn. "Maar ze zouden ook moeten weten dat ik getrouwd ben en dat trouw voor mij ontzettend belangrijk is."

De familie Bauer heeft de afgelopen jaren een hoop ellende meegemaakt. De oom en tante van Frans pleegden zelfmoord, zijn vader is ziek en het neefje van Mariska is verongelukt. Frans beseft dat hij nú moet leven en genieten. "Mijn gezin staat op één, altijd. En ik wil dat niet alleen kunnen zeggen, ik wil het ook laten zien. Ik zal nooit meer kerst, oud en nieuw of een verjaardag missen, die dagen zijn nu standaard vrij geboekt. Dat is wel eens anders geweest…"