Frans Bauer kan zich voorstellen wat Anouk momenteel doormaakt. De zanger moest in 2007 een hele reeks concerten verplaatsen wegens een poliep op zijn stembanden. "Los van het kostenplaatje is de hele situatie voor Anouk en haar fans het allerergste", zegt Bauer in De Telegraaf over de zangeres, die twee van haar drie Symphonica in Rosso-concerten verplaatste.

"Voor een artiest is dit een gigantische ramp", aldus Bauer. "Ik kon mijn concerten destijds op tijd afzeggen, maar Anouk niet. Alle voorbereidingen voor haar optredens waren al getroffen. Zij staat op dit moment onder gigantische druk. Ze wil haar fans niet teleurstellen en realiseert zich natuurlijk dat er veel belanghebbende partijen betrokken zijn. Ik heb echt medelijden met haar."

De volkszanger leed een grote financiële strop met zijn afgezegde concertreeks omdat hij de optredens zelf organiseerde en niet verzekerd was tegen poliepen. "Natuurlijk had ik me tegen dit soort overmacht kunnen indekken, maar die premies zijn torenhoog. Dan spreken we over tonnen. Als ik dat had gedaan, waren de prijzen van de toegangskaartjes veel en veel hoger geweest. Een deel van mijn fans had dat wellicht niet kunnen betalen."

Bauer hoopt dat Anouk, die woensdag haar show van vorige week woensdag inhaalt, ondanks alles aan zichzelf blijft denken. "Als ze haar stem overbelast en deze daardoor blijvend beschadigd raakt, is ze verder van huis. We zijn allemaal mensen en we kunnen allemaal ziek worden."