…. in een Sinterklaasfilm acteren. Voor het vierde jaar op rij gaan de makers van o.a. Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot en Sinterklaas en het Pakjes Mysterie een nieuw Sinterklaasavontuur maken.

Voor de derde keer op rij zal Frans Bauer daar een rol in spelen. De populaire zanger is verheugd weer te zijn gevraagd door filmmakers Van Nellestijn en Slot, die met hun drie vorige films al honderdduizenden bezoekers naar de bioscopen trokken en zo een nieuw instituut aan de Sinterklaastraditie toevoegden.

De eerdere films, Het Geheim van het grote Boek en Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot waren ieder goed voor bijna 300.000 bezoekers en oogstten daarmee dubbel en dwars een Gouden Film. De nieuwe film heeft als voorlopige titel Sinterklaas en het Geheim van 5 december en zal vanaf oktober 2011 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Het eigentijdse avontuur speelt zich af op 4 en 5 december, wanneer de Goedheiligman tijdens pakjesavond verdwijnt en zo voor grote problemen zorgt. Martijn van Nellestijn zal samen met Hetty Heyting gaan werken aan het nieuwe script.

Frans Bauer
Op dit moment wordt gewerkt aan nieuwe en bekende namen voor de cast. Zo zijn er gesprekken gepland met Joep Sertons, Pamela Teves, Inge Ipenburg en Frans Bauer. “Vertrouwde elementen die al jarenlang deel uitmaken van de Sinterklaasfilms van Van Nellestijn keren terug, en dat belooft volgend jaar zelfs nog spannender te worden dan ooit tevoren” aldus Frans Bauer, die verheugd is weer gevraagd te zijn voor een rol in de nieuwe film. Onder de vaste elementen zijn bijvoorbeeld ook Tante Til, een rol van Hetty Heyting, en het boevenduo Joris en Boris.

Vastbesloten
Regisseur Martijn van Nellestijn en producent Erik-Jan Slot zijn vastbesloten om de Sinterklaasfilm traditie in de Nederlandse bioscopen voort te zetten. Zij brachten als eersten drie jaar geleden met succes een echt Sinterklaasavontuur in de bioscoop. Hun meest recente film, Sinterklaas en het Pakjes Mysterie, heeft momenteel in Nederland en België al bijna 250.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken.

Sinterklaas en het Geheim van 5 december zal wederom groot worden uitgebracht door Entertainment One Benelux. In januari starten de audities voor de overige rollen in de film. Regisseur Van Nellestijn: “Eerst een maandje kerst, na 11 maanden aan Sinterklaas te hebben gewerkt is het daar nu wel tijd voor”.

Frans Bauer boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

bron:De Sterrenparade