Onder grote belangstelling van pers en publiek heeft Frans Bauer vandaag in het Friese Workum zijn evenbeeld in LEGO onthuld. Op initiatief van muziekzender TV Oranje en het evenement LEGO WORLD is de volkszanger levensgroot nagebouwd, waarbij maar liefst 20.000 LEGO-steentjes zijn gebruikt.

Frans toonde zijn LEGO evenbeeld aan de buitenwereld tijdens de eerste editie van de RADIONL / TV Oranje Zomertoer.

‘LEGO-Frans’ zal de komende maanden meereizen met de Zomertoer, als onderdeel van een speciale afvaardiging van LEGO WORLD. Fans krijgen de gelegenheid om het LEGO-kunstwerk van dichtbij te bewonderen en te poseren voor een foto. Tijdens de Zomertoer kunnen de jongste bezoekers zich ook helemaal uitleven in een LEGO Bouwwedstrijd.

Meer informatie over de artiesten en de data van de Zomertoer is te vinden op www.dezomertoer.nl.
TV Oranje zal ook aanwezig zijn bij de grote LEGO WORLD manifestatie in de IJsselhallen in Zwolle van 19 t/m 26 oktober 2011.

Frans Bauer werd in LEGO nagebouwd door Alex de Jong uit Dordrecht, een actief lid van Legovereniging De Bouwsteen. Hij offerde er al zijn vrije tijd voor op en had er maar liefst twee maanden voor nodig. Alex baseerde zich op foto’s van Frans en was zelfs op de hoogte van diens lengte en gewicht om het beste resultaat te bereiken