Frans Bauer heeft speciaal voor zijn zoon een nummer over Zwarte Piet gemaakt. In het lied ‘Piet is Lief’ gaat de zanger duidelijk in de aanval.

Frans Bauer heeft dinsdag een pieten lied voor zijn zoon geschreven waar hij duidelijk zijn mening laat horen over de hele commotie rond zwarte piet.

Op Twitter poste de zanger het volgende: "Goeiemorgen.. !! Kan mijn ogen niet geloven, mijn Pieten tekst op Melodie van Doe nou niet … 200 000 keer gelezen!! Holy cannoli", aldus de zanger.

Op Facebook deelde Frans de volgende songtekst van ‘Piet is Lief’: "Zwarte Piet, Zwarte Piet, ja … Zwarte Piet. De VN wil hem niet. Daarom protesteert de Sint met heel het land." Verder is te lezen: "Piet is lief, Piet is lief, ja … Piet is lief. Zo ontzettend lief. Hij hoort toch bij ons…, hij hoort bij Nederland."

Bauer liet eerder weten dat hij zijn zoon heeft beloofd dat Zwarte Piet dit jaar gewoon komt. "Mijn zoon vroeg mij of Zwarte Piet nog komt dit jaar, en dat hij erg lief was geweest. Natuurlijk komt hij zei ik en ik heb daarom een tekst geschreven op Doe nou niet, voor in zijn schoentje"