Diverse artiesten gaan aan de slag met het lied dat Vader Abraham voor het Eurovisie Songfestival gaat componeren. In de nieuwe opzet van een nationaal festival heeft de TROS bekende Nederlanders gevraagd zich te ontfermen over een aanstormend talent. Namen die genoemd worden zijn Frans Bauer, Rene Froger, Marianne Weber, Edsilia Rombley en Guus Meeuwis.

In de eerste uitzending, die op 31 januari gepland staat, schuiven de BN’ers hun protégee voor de camera. Zij krijgen dan de kans om het Nederlandse publiek te laten zien wat ze in hun mars hebben.

In de live uitzending van 7 februari zingen de kandidaten voor het Eurovisie Songfestival het lied dat door Pierre Kartner wordt gecomponeerd. „We krijgen het lied dan zes keer te zien, gezongen door zes verschillende artiesten. Er zijn zes producers mee bezig geweest om het lied op een andere manier te laten klinken. Het is eindelijk weer de vraag ’hoe brengen we het liedje?’ en niet ’wat moeten we aan?’. Ja, het wordt weer een écht songfestival”, aldus Vader Abraham op Radio 538.

Cornald Maas is verheugd over het feit dat de TROS Pierre Kartner heeft gevraagd om het lied te schrijven. „Andrew Lloyd Webber heeft het vorig jaar op deze manier voor Engeland gedaan. Na veel jaren eindigde dit land eindelijk weer op een redelijke plaats. Wie weet, is Vader Abraham wel de Andrew Lloyd Webber van de lage landen.”

Frans Bauer boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron:telegraaf