Frans Bauer maakt op 28 juni zijn debuut op Parkpop in Den Haag. De zanger van het levenslied stond al enkele jaren op het verlanglijstje van de organisatie.

Volgens programmeur Claudia Raven zoekt Parkpop de breedte op. “Frans was onze wens en een optreden werd alleen maar aantrekkelijker toen bleek dat hij zulke evenementen zelden tot nooit doet.” Van een koerswijziging wil ze echter niks weten. “Het wordt geen Holland op de kar, maar Frans Bauer is de enige in zijn segment. Hem willen we graag”, aldus Raven tegen Metro.

De programmeur weet dat het binnenhalen van Bauer tongen zal losmaken. “Er zullen mensen zijn die het geweldig vinden en anderen niet. Vorig jaar kon men wat vinden van een optreden van een neusklankviertal uit Mongolië, zo blijft het.”
Pupil

Bauers manager Sjoerd Bodewes meent dat zijn pupil er zin in heeft. “Frans doet elk jaar theaterconcerten en treedt veel op besloten evenementen op. Parkpop sluit hier mooi bij aan. Hij kijkt ernaar uit om er op te treden. Zijn muziek spreekt mensen van jong tot oud aan, misschien verwachten ze hem juist wel. Iedereen kent Frans, hij komt er vast goed tot zijn recht.”