Frans Duijts heeft aangifte gedaan tegen de man die op Twitter beweerde zijn vrachtwagen te hebben gestolen. De onbekende man beloofde de truck terug te brengen wanneer Duijts stopt met zingen, waarna de zanger meteen naar de politie stapte.

"De man zegt nu dat het een grapje is, maar de politie neemt de melding uiterst serieus", zegt de manager van Duijts maandag. De witte vrachtwagen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen van het terrein van het sloopbedrijf van Duijts’ familie. De dieven richtten ook de nodige schade aan. Zo werden onder meer de hekken kapotgereden.

Of iets met Duijts’ melding wordt gedaan, kan de manager niet zeggen. "Ik weet niet of de politie die man kan opsporen. Maar misschien heeft hij er niets mee te maken." Duijts wil de truck zo graag terug dat hij er een optreden tegenover zet. "Hij zal echt heel blij zijn als de wagen terugkomt."

Eerder werd de auto van Duijts al gestolen. Toen bleek het echter om een grap van het televisieprogramma Bananasplit te gaan. De zanger benadrukte zaterdag al dat dat dit keer zeker niet het geval is.